İngiliz parlamenter: Putin çok tehlikeli ve öngörülemeyen bir şey yapabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: AB'ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

Britanya Parlamentosu’ndaki savunma komitesi başkanı Tobias Ellwood, Putin’in her şeyin planlandığı gibi gittiğini kanıtlamak için Ukrayna’ya daha da fazla güç gönderebileceğine inanıyor.

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin’in tasfiyesi, Rusya’da bir takım ciddi sorunların olduğunu gösterdi, bu da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in tehlikeli ve öngörülemeyen bir adım atabileceği anlamına geliyor.

İngiltere Parlamentosu savunma komitesi başkanı Tobias Ellwood, Liga.net’e verdiği röportajda bunu belirterek, Prigojin’in ortadan kaldırılmasının ardından Putin’in her şeyin planlandığı gibi gittiğini kanıtlamak için Ukrayna’ya daha da büyük güçler gönderebileceğini kaydetti.

Ellwood “Putin’in başına gelenler konusunda biraz endişeliyim. Kayıplar yaşadı ve Prigojin’i etkili bir şekilde ortadan kaldırdı. Rus lider düşmanlarından ve rakiplerinden kurtuluyor. Rus hükümeti kimsenin buna meydan okumayacağını varsayıyor. Oligarklar ve elitlerin hayatlarının devamı destekledikleri bir lider tarafından garanti ediliyor. Peki Prigojin ne yaptı? Putin’e mutlak güce sahip bir lider olması için meydan okudu. Rostov’a geldiğinde insanlar alkışladı; birisinin Putin’e meydan okuması hoşlarına gitti,” dedi.

Ayrıca Prigojin’in Moskova’ya gitmeyi denedikten sonra işleri bitirmek için Belarus’la hemen bir anlaşma yaptığını da hatırlatarak “Putin özel bir ordunun isyanını durdurabilecek kapasiteye sahip değildi. Bu onun ne kadar zayıfladığını gösteriyordu. Sanırım Kremlin, Putin’in zamanının dolduğunu anlıyor. Prigojin ayrıca Ukrayna’da işlerin pek de iyi gitmediğini söyleyerek devlet propagandasına da meydan okudu. Ve Moskova’ya yapılan insansız hava aracı saldırıları. Bütün bunlar savaşın Rusya’nın kontrolünden çıktığını gösteriyor” dedi.

Saldırganın bundan sonraki adımları öngörülemez olabileceğini vurgulayan Ellwood “Endişe, Putin’in çok tehlikeli, çok öngörülemeyen bir şey yapabileceği; belki de yabancı bayrak altında bir saldırı yapabileceği yönünde. Elbette, Ukrayna’daki çabaların buna değdiğini kanıtlamak için mücadeleye daha fazla güç harcamak isteyecek.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com