Scholz, Ukrayna’ya kışlık askeri yardım paketini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reuters: Rus ajanları Almanya'yı Ukrayna'ya karşı kışkırtmaya çalışıyor

Almanya, Ukrayna’ya silah sağlamaya devam edecek ve halihazırda kış için yeni bir askeri yardım paketi hazırlıyor. Temel unsur uçaksavar sistemleri olacak.

Tagesschau‘nun haberine göre bu, Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından Federal Meclis’teki bir konuşma sırasında dile getirildi. Ukrayna’ya daha fazla silah teslimatı ve mali destek sözü verdi. Şansölyeye göre açıklanan pakette “hava savunması için gerekli her şey” yer alacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Belirtildiği gibi Almanya, Ukrayna’ya ek bir Patriot uçaksavar füze sistemi birimi, Iris-T sistemleri, Gepard uçaksavar tankları ve bunun için gerekli mühimmatı tedarik edecek. Avrupa’da Ukrayna’ya nasıl mali yardım sağlanacağı konusunda da görüşmelerin olacağı da ekleniyor. Bu aynı zamanda AB’nin orta vadeli mali sistemi için de geçerlidir. Almanya’nın tutumu, Ukrayna’nın ihtiyaçlarının yalnızca ek parayla değil, aynı zamanda “önceliklerin yeniden düzenlenmesi” ile karşılanabileceği yönündedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com