Lifecell CEO’su: Ceza alan kişilerin Lifecell üzerinde herhangi bir kontrolü veya etkisi yoktur

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Lifecell CEO'su: Ceza alan kişilerin Lifecell üzerinde herhangi bir kontrolü veya etkisi yoktur

Lifecell CEO’su İsmet Yazıcı tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna tarafından yaptırım uygulanan kişiler dolaylı olarak çok düşük oranda Turkcell hissesine sahip oldukları için ne Lifecell ne de Turkcell’de hiçbir kontrolü ve nüfuzu bulunmamaktadır.

Interfax-Ukrayna ile özel röportajda konuşan Lifecell CEO’su İsmet Yazıcı Ukrayna’daki Türk cep telefonu operatörü şirketi hakkında şunları söyledi: “Yaptırım uygulanan kişiler, diğer birçok şirket aracılığıyla dolaylı olarak az sayıda Turkcell hissesine sahiptir. Mikhail Fridman ise Turkcell bünyesinde %19.8 paya sahip olan IMTIS Holdings fonu aracılığıyla dolaylı olarak %7.49 hisseye sahiptir. Yaptırım uygulanan kişilerin bırakın lifecell’i, Turkcell üzerinde hiçbir kontrolü veya nüfuzu yoktur” dedi.

Lifecell’in Ukrayna’da kurulduğu 2005 yılından bu yana temettü dağıtmadığını vurgulayan Yazıcı “Ukrayna tarihine bakarsanız, şirketimizin kurulduğu 2005 yılından bu yana hiç temettü ödemedik, yalnızca 2020’de kâr elde ettik ve Ukrayna’da kazandığımız tüm parayı ağımızın genişletilmesi ve iyileştirilmesi için abonelerimizin yararına yatırdık. Yani şimdiye kadar hiç kimse paramızı almadı, tamamı Ukrayna ekonomisinin kalkınmasına yatırıldı” dedi.

Yazıcı, şirketin yaptırım uygulanan kişilere ait hisselere el konulmasıyla ilgili henüz bir mahkeme kararı almadığını açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Daha önce Kiev Şevçenkiv Bölge Mahkemesinin, güvenlik çerçevesinde Kyivstar’ın el konulan hisse paketini %99.994654’ten %47.85’e; Lifecell’in el konulan hissesini %100’den %19.8’e düşürdüğü bildirilmişti.

4 Ekim kararındaki bu değişiklikler, Başsavcılık savcısının yazılı şikâyete ilişkin dilekçesi üzerine yapıldı.

Ele geçirilen hisselerin yeni boyutları, yaptırımlara tabi olan Friedman ve ortaklarının sırasıyla Kyivstar ve Lifecell’in ana şirketleri Dutch VEON Holdings BV ve Lifecell Ventures Cooperatief UA’daki aracılık payına karşılık geliyor.

El konulan varlıkların geri kalanına gelince, mahkeme bunların ilk tanımlarının doğruluğunu onayladı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com