Dünyadaki her on kişiden yedisi hükümetlerinin Ukrayna’yı desteklemesini istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev'deki "Anavatan" anıtının adı "Ukrayna Ana" olarak yeniden adlandırılacak

Meksika dışındaki 30 ülke ve bölgede yaşayanların çoğunluğu, hükümetlerinin Rusya’nın askeri saldırganlığına karşı kendisini savunan Ukrayna’yı desteklemesini istiyor.

GlobeScan anketinin sonuçlarına göre Demokratik Girişimler Fonu raporunda “Ortalama olarak, bu ülkelerdeki yanıt verenlerin yüzde 29’u, hükümetlerinin Ukrayna’nın kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmasını desteklemesi gerektiğine “kesinlikle katılıyor” ve diğer yüzde 40’ı da buna “oldukça katılıyor”. Rapora göre katılımcıların yalnızca %11’i “kesinlikle katılmıyorum” ve %20’si “oldukça katılmıyorum” diyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre Ukrayna’yı en çok destekleyenler Portekiz (%86), İsveç (%81) ve Avustralya (%80) olurken, onu İngiltere (%79) ve Kanada (%78) destekledi. Meksikalılar en düşük oranda hükümetlerinin Ukrayna’yı desteklemesini (%46) isterken, onu Kolombiyalılar (%51), Endonezyalılar (%54), Suudiler (%55) ve Perulular (%55) takip ediyor.

Aynı zamanda Ukrayna’ya en büyük askeri yardımı sağlayan ABD’de katılımcıların yüzde 70’i hükümetinin Ukrayna’yı desteklemesini istiyor. Almanya’da (askeri yardımın bir diğer önemli sağlayıcısı), ankete katılanların %66’sı Ukrayna’yı destekliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Demokratik Girişimler Vakfı’nın genel müdürü Petro Burkovskiy. “Bunlar gerçekten etkileyici sonuçlar! GlobeScan tarafından yapılan bir araştırma, büyük yatırımlara ve çabalara rağmen Rus anlatılarının tüm dünyada kayıplara uğradığını gösterdi. Bu kadar farklı ülkelerde yaşayanların Ukrayna ile dayanışması, Ukraynalılara özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini sürdürmeleri için ilham ve güç veriyor.” diye belirtti.

Çalışma ayrıca, ankete katılan Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri sakinlerinin genellikle Ukrayna’yı en çok desteklediğini, Latin Amerika sakinlerinin ise en az desteği ifade ettiğini gösterdi.

Rusya’nın Ukrayna’daki son kayıpları 290 bini aştı

GlobeScan CEO’su Chris Coulter, dünya kamuoyunun Ukrayna’nın yanında olmaya devam ettiğini belirterek “Afrika, Avustralya, Brezilya, Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika’daki insanların büyük çoğunluğu hükümetlerinin, Rusya’nın canice işgaline karşı özgürlüğü için mücadele eden Ukrayna’yı desteklemesini istiyor” dedi.

GlobeScan, her ülkede 500 yetişkinin ankete katıldığı Hong Kong, Kenya, Nijerya ve Singapur ve 1.500 yetişkinin ankete katıldığı Amerika Birleşik Devletleri hariç, 31 ülke ve bölgenin her birinde yaklaşık 1,000 katılımcıyla çevrimiçi bir anket gerçekleştirdi. Toplam örnek 29,565 yetişkindir. Anket siyasi nedenlerden dolayı Çin’de yapılmadı. Veri toplama Temmuz ve Ağustos 2023’te gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com