Savaşta yeni bir sayfa açıldı: Rusya için Ukrayna’da artık güvenli yer kalmadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkan danışmanı Mikhail Podolyak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında yeni bir sayfa açıldığını ve şu anda Ukrayna toprakları üzerinde işgalcilere yönelik güvenli bir yer bulunmadığını belirtti.

Podolyak Telegram kanalında yayınladığı mesajdaBu savaşın yeni bir bölümü resmen (gayri resmi) başladı. İşgal altındaki topraklar, saray darbeleri riski altında “mirası korumak” amacıyla “Rusya Anayasası”na ne kadar yazılırsa yazılsın, sonunda Moskova bunu yapacaktır. Sahada gelişen koşulları kabul etmek zorundayız. Ukrayna’nın uluslararası alanda tanınan sınırlarında artık Rus birlikleri için güvenli yerler yok.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu durumun Rusya’nın artık Ukrayna’nın güneyini, Kırım’ı ve Karadeniz Filosunu kurtarma şansının kalmadığı anlamına geldiğine değinerek “Saat geriye gidiyor. Petrol ve doğalgaz iğnesinde de sona geliniyor. Bu çoktan kaçınılmaz hale geldi.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com