Türkiye’nin yeni Kiev büyükelçisi güven mektubunu Ukrayna’ya sundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna’ya atanan yeni Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen güven mektubunu Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yevgen Perebiynis’e sundu.

Bakan yardımcısının, iki devlet arasındaki ikili diyalog düzeyini olumlu bir şekilde sürdürdüğünü, Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği sürekli destek ve Rus silahlı saldırganlığına karşı koyma bağlamındaki yardımları için şükranlarını ifade ettiği kaydedildi.

Perebiynis ve Bilgen, başta gıda güvenliğinin sağlanması ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Barış Formülü hükümlerinin uygulanması bağlamında ikili işbirliği ve uluslararası gündeme ilişkin bir dizi güncel konuyu ele aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bakan Yardımcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna Büyükelçisi olarak görev yapan Mustafa Levent Bilgen‘e, Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın derinleşmesine katkı sağlayacak çalışmalarında başarılar diledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com