Kiev Belediye Meclisi karar aldı: Konutlarda ısıtma fiyatları arttırılmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi, Kyivteploenergo’nun 2021/2022 ısıtma sezonunda halka yönelik tarifelerini önceki ısıtma sezonunda olduğu gibi bırakmaya karar verdi. Aynı zamanda Kyivteploenergo’nun sermayesini 2 milyar UAH arttırmaya karar verdi.

Kiev ısıtma sezonu

KSCA web sitesinde yayınlanan mesajda “2021/2022 ısıtma sezonunda, halk için ısı tarifeleri geçen yılın seviyesinde kalacak. 1 Gcal ısı maliyeti KDV dahil 1,654.41 UAH. Bu tarife Kiev Şehir Yönetimi’nin talimatıyla onaylandı.” denildi.

Aynı zamanda, Kiev Belediye Meclisinin, ısıtma sezonunu istikrarlı bir şekilde geçirmek ve halk için ısı tarifelerinde bir artışı önlemek için Kievteploenergo şirketinin yetkili sermayesini 2 milyar UAH artırmaya karar verdiği kaydedildi.

Ukrayna neden koronavirüsten yüksek ölüm oranına sahip?

Tarifelerin değiştirilemeyeceğine ilişkin karara dair “2021/2022 ısıtma sezonunda tarifelerin değişmezliğine ilişkin karar, bu yıl 30 Eylül’de sona eren ısı enerjisi temini ve sıcak su temini alanındaki sorunlu konuların çözümüne ilişkin Mutabakat Zaptı uyarınca şehir yetkilileri tarafından alındı.” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, 13 Ekim tarihli emriyle, Kiev Şehir Devlet İdaresi, her Gcal için kamu kuruluşları için 2,674.56 UAH, dini kuruluşlar için 2,632,03 UAH ve diğer tüketici kategorileri için 2,819 UAH seviyesinde bir tarife oluşturmuştu.

Başbakan Denis Şmigal‘in yerel makamların ilkbahara kadar ısı ve sıcak su tarifelerini artırmayacağına söz verdiğini hatırlatalım. Hükümet, “Naftogaz” ve şehirlerin idarecileri ile bu anlaşmayı Ukrayna Cumhurbaşkanı desteğiyle düzenlenen Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi toplantısında bir muhtıra ile doğruladılar.

Ukraynalıların yüzde 24.7’si Zelenskiy’e yeniden oy vermeye hazır (anket)

İmzalanan belge, doğalgaz tarifelerindeki farkın Ukrayna şehirlerinin belediye başkanları tarafından yerel bütçelerden karşılanması gerektiğini söylüyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com