Ukraynalılar en çok içme suyu eksikliğinden şikayet ediyor (Anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Ekolojik Müfettişliği başkanı Andrey Malevaniy, Ukraynalıların en çok endişe duyduğu çevre sorunları sıraladı: içme suyu, hava kirliliği ve atık yönetimi eksikliği.

Gorshenin Enstitüsü ve Friedrich Ebert Vakfı’nın Ukrayna’daki temsilcilik ofisi tarafından yürütülen sosyolojik bir araştırmanın sonuçları, ekoloji açısından Ukrayna’daki insanların öncelikle içme suyu eksikliği ve su kütlelerinin kirlenmesinden endişe duyduğunu gösterdi. Ankete katılanların % 51’i su konusundaki endişelerini dile getirdi.

Evsel ve endüstriyel atık miktarındaki artış, ankete katılanların % 45.9’unu endişelendirirken, atmosferik hava kirliliği etrafındaki durum, katılımcıların % 38.1’inin huzur içinde uyumasına izin vermiyor.

Ankete katılanların çoğunluğuna göre (% 63.7), yerel yönetimler çevre sorunlarından birincil derecede sorumlu. Örneğin, Malevaniy’ye göre, bugün halkın % 22’sinin yerel yönetimler tarafından organize edilmesi gereken merkezi çöp toplama sistemine erişimleri bulunmamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com