Kiev’de metro 06:30-20:00 saatleri arasında seyreltilmiş modda çalışacak.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
metro

18 Nisan’dan itibaren Kiev metrosu 06:30-20:00 saatleri arasında seyreltilmiş modda çalışmaya başlayacak. Tüm hatlarda tren hareket aralığı 30 dakikaya kadar olacak.

Kiev şehir devlet idaresi basın servisi tarafından bildirildiğine göre sadece iki noktadaki metro transferleri çalışacak. “Zoloti Voroto” ile “Teatralnaya” ve “Liva Tolstovo” ile “Palats Sportu”. Aynı zamanda, metro “Maidan Nezalejnosti” ve “Klovskaya” istasyonlarında yolcu alıp indirmek için durmayacaktır. Barınak olarak kullanılan bu istasyonlar günün her saatinde açıktır.

Kiev metrolarının başlangıç ve bitiş istasyonları:

  • kırmızı hat: Akademgorodok istasyonundan Teatralnaya istasyonuna;
  • mavi hat: “Heroiv Dnipra” istasyonundan “Teremki” istasyonuna;
  • yeşil hat: Sirets metro istasyonundan Krasni Khutor istasyonuna.

Kremlin, Ukrayna’daki Rus askeri vahşetini örtbas etmek için yeni yalanlar hazırlıyor

Kiev Şehir Devlet İdaresi, Kiev ve Kiev bölgesinde sokağa çıkma yasağının her gece 22:00 ile 05:00 saatleri arasında sürdüğünü de hatırlatarak “Sokağa çıkma yasağı sırasında şehirde dolaşmak yasaktır. Sadece en yakın sığınağa ulaşmak için dışarı çıkabilirsiniz” dedi.

Başkent belediye başkanı Vitali Kliçko, isimleri Rusya veya Beyaz Rusya ile ilişkilendirilen metro istasyonlarının yeniden adlandırılacağını duyurdu.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com