Kremlin, Ukrayna’daki Rus askeri vahşetini örtbas etmek için yeni yalanlar hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Rus liderliğinin, Rus ordusunun Ukrayna’daki vahşetini örtbas etmek için yeni bir yalan hazırladığını kaydetti. İngiltere, failleri adalete teslim etmek için finansman, personel ve askeri uzmanlık sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Twitter’da “Kremlin’in Ukrayna’da sivillere yönelik mezalimleri açıklamak için yeni yalanlar hazırladığını biliyoruz. Korkunç şiddet olaylarını örtbas etmeye yönelik bu girişimler, araştırmaları durduramayacak” dedi.

Ekli videoda, Rus birliklerinin Ukrayna’daki sivil halka ve sivil altyapıya yönelik sayısız mezalime dair reddedilemez kanıtlar bulunduğuna ve “Putin’in savaşının yalanlar üzerine kurulduğuna” dikkat çekildi.

Litvanya, 9 Mayıs’ı Ukrayna’daki Soykırım Kurbanlarını Anma Günü yapmayı teklif ediyor

Birleşik Krallık, sorumluları adalete teslim etmek için finansman, personel ve askeri uzmanlık sunacağını da belirtti.

Daha önce İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio yaptığı açıklamada, işgalin başlangıcından bu yana Rus birliklerinin Ukrayna’da işlediği vahşetlerin aşikar olduğunu söyledi.

Japonya ise, Ukrayna’daki olası savaş suçlarını soruşturmasına yardımcı olmak için Uluslararası Ceza Mahkemesine katkılarda bulundu.

Mart ayında, 42 ülkenin talebi üzerine Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonucunda ortaya çıkan savaş suçlarına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan, UCM’nin yargı yetkisi altındaki suçların Ukrayna topraklarında işlendiğine inanmak için nedenler olduğunu söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com