Ahıska Türkleri, Rusya ve Çeçenistan müslümanlarına Ukrayna’ya karşı savaşta yer almamaları çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İbrahim Anvarov liderliğindeki Ukrayna’daki Ahıska Türkleri diasporasının büyükleri, Rusya ve Çeçenistan’daki müslümanları Ukrayna’daki savaşa katılmamaya çağırdı. Ayrıca Rus makamlarını savaşı sona erdirmeye çağrısında bulundular.

İlgili itiraz YouTube kanalı Novosti-N’de yayınlandı.

Daha önce, Ahıska Türklerinden oluşan bir topluluk, Rus askeri saldırganlığı nedeniyle Ukrayna’dan Türkiye’ye tahliye olmak zorunda kalmıştı

Zelenskiy, Rusya ile savaşta yaklaşık üç bin Ukraynalı askerin öldüğünü duyurdu

Topluluğun yaşlılarından biri “Ukrayna’da savaş olduğu için Türkiye’ye geldik. Bombalandığımız için çocukları, yaşlıları, aileleri götürmek zorunda kaldık. Gidecek bir yerimiz yok. Şimdi Türkiye’de bir kamptayız. Sonra ne olur bilemiyoruz.” diyerek bir zamanlar ülkede kabul edildikleri için Ukrayna halkına teşekkür etti.

Başka bir yaşlı, Özbekistan’da zulme uğradıkları için Ukrayna’da olduklarını ve Ukrayna’nın onları iyi kabul ettiğini söyleyerek “Çeçenistan hükümetinden ve müftüsünden Çeçen kardeşlerimizi Ukrayna’daki savaşa göndermemelerini rica ediyoruz.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com