İşgalciler 5 bin çocuğu Mariupol’dan Rusya’ya götürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Referandum yaparız; ancak önce Rus birlikleri çekilmeli

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, on binlerce sakinin Mariupol’dan Rus işgalciler tarafından zorla çıkarılmasından bahsetti ve aralarında bulunan yaklaşık 5 bin çocuğun da Rusya Federasyonu topraklarına gönderildiğini belirtti.

RBC-Ukrayna tarafından devlet başkanının CNN’ye verdiği röportaja atıfta bulunarak rapor edildi .

Cumhurbaşkanı’nın CNN için bir röportajda belirttiğine göre, Rus birlikleri tarafından engellenen Mariupol’daki durum çok zor ve her gün daha da zorlaşıyor. Dolayısıyla, sürekli düşman saldırılarına maruz kalan bir şehirde kaç kişinin öldüğü artık bilinmiyor. Ukrayna tarafı belirli bir tahliye gerçekleştirebildi, ancak önemli sayıda Mariupol sakini işgalciler tarafından zorla çıkarıldı.

Romanya, Rusya’dan gelen gemilere limanları kapattı. İtalya da aynı kararı verdi

Zelenskiy, “Bizim sayemizde yüz binlerce insan çıkarıldı. On binlerce insan zorla Rusya Federasyonu’na götürüldü” dedi.

Şimdi bu vatandaşların akıbetinin bilinmediğini de sözlerine ekleyen Zelenskiy “Ve aralarında birkaç bin çocuk var. Bunu biliyoruz. Ama onlara ne oldu, sağlıkları nasıl, neredeler, şimdiye kadar bu konuda %100 bilgi yok… 5 bin çocuğun olduğunu duyduk. Bu bölgeden Rus tarafına sınır dışı edildi” dedi.

İşgalciler insanların Ukrayna tarafından kontrol edilen bölgeye girmelerine izin vermediğini belirten Zelenskiy “Bu yüzden bu çocuklara ne olduğunu bilmiyoruz. Bu konu çok karmaşık ve zor. Kontrol etmemiz gereken çok fazla bilgi var…” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com