Romanya, Rusya’dan gelen gemilere limanları kapattı. İtalya da aynı kararı verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yasak, Rus bayrağı taşıyan gemilerin yanı sıra Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra bayrak değiştiren gemiler için de geçerli olacak.

Ziua de Constanta, kararnameye atıfta bulunarak, Romanya Deniz İdaresi’nin 17 Nisan’dan bu yana Rus bayraklı gemilerin limanlarına girmesini yasakladığını yazıyor.

Ayrıca karar, 24 Şubat’tan sonra bayrak değiştiren gemiler için de geçerli olacak. Aynı zamanda Romanya, yardıma ihtiyacı olan Rus gemilerinin limanlarına girmesine izin verecek. Acil durdurma gerektiren gemiler için de bir istisna yapılacaktır.

Zelenskiy: Dünya Putin’in nükleer silah kullanmasına hazır olmalı

Buna ek olarak, TGcom24, İtalyan liman yetkilileri tarafından onaylanan belgelere atıfta bulunarak, İtalya’nın 17 Nisan’dan bu yana limanlarını Rus gemilerine kapattığını bildirdi. Yasak, 24 Şubat 2022’den sonra diğer ülkelerin bayrağı altında yelken açmaya başlayan Rus gemileri için de geçerli olacak. Rusya Federasyonu’nun İtalya’da bulunan yük gemileri, mevcut operasyonlarını tamamlar tamamlamaz denize açılmalıdır.

Rusya Federasyonu’na yönelik beşinci AB yaptırım paketinin, Rus gemileri için limanların kapatılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda, enerji taşıyıcıları, tarım ürünleri gibi bir dizi malın taşınması için istisnalar sağlanmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com