Akhmetov, savaştan sonra Mariupol’u restore etme sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İşadamı Rinat Akhmetov, savaşın bitiminden sonra Mariupol’u restore etmenin ve grubun metalurji işletmelerinin çalışmalarına devam etmesinin mümkün olacağına dair güvenini dile getirdi.

Rinat Akhmetov, System Capital Management’ın (SCM) Ukrayna’nın yeniden inşasında kilit rol oynayacağını söyledi. Şirket ayrıca Mariupol’un savaş sonrası yeniden inşası ile de ilgilenecek.

Akhmetov, Reuters’e verdiği röportajda ” Ülkenin en büyük özel işletmesi olarak SCM’nin Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşasında kilit bir rol oynayacağından eminim.” dedi.

Türkiye’den Kiev Borispol’da “savaş anında hayatta kalma” eğitimi (foto)

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Batı Avrupa’nın yeniden inşasına yardımcı olan ABD projesine atıfta bulunarak, Ukrayna için benzeri görülmemiş bir uluslararası yeniden yapılanma programı olan ” Marshall Planı”nın da gerekeceğini söyledi.

Akhmetov ayrıca, Maruipol’ü eski haline getirmenin ve grubun Azovstal ve İlich Demir ve Metal İşletmelerinin çalışmalarına yeniden başlatmasının mümkün olacağına dair güvenini de dile getirdi.

Şu anda Ukrayna’nın en büyük çelik üreticisi Metinvest, tedarik sözleşmelerini yerine getiremeyeceğini açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com