Zelenskiy: Dünya Putin’in nükleer silah kullanmasına hazır olmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vladimir Zelenskiy, Putin’in Ukrayna halkının hayatına değer vermediği için nükleer veya kimyasal silah kullanabileceğini kaydetti.

CNN’e verdiği bir röportajda konuşan Vladimir Zelenskiy dünyadaki tüm ülkelerin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Ukrayna’ya karşı savaşında taktik nükleer silah kullanabileceği gerçeğine hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Zelenskiy “Sadece ben değil – tüm dünya, tüm ülkeler endişelenmeli, çünkü bu gerçek bir bilgi olmayabilir, ama doğru olabilir… Kimyasal silahları kullanabilirler, bunu yapabilirler, onlar için insanların hayatının hiçbir kıymeti yok. Düşünmek ve korkmamak gerekir, hazırlıklı olmak lazım. Ama bu sadece Ukrayna için değil, tüm dünya için bir sorun” dedi..

Rusya’dan nükleer tehdit açıklamaları

CIA direktörü Bill Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaş alanındaki çaresizliği nedeniyle Rusya’nın Ukrayna’ya karşı taktik nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi. ABD’nin Rusya’nın nükleer tehdidini “hafife almadığını” ancak şu ana kadar Rusya’nın böyle bir adım atmaya hazır olduğuna dair bir işaret görmediğini söyledi.

Biden Ukrayna’yı ziyaret etmeye hazır olduğunu açıkladı

Daha önce Beyaz Saray’ın Rusya’dan gelen nükleer tehdidi değerlendirmek ve Putin’in Ukrayna’ya karşı güçlü silahlar kullanması durumunda önlemler geliştirmek için bir grup uzman topladığı biliniyordu.

Rusların Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonlarda kayda değer başarısızlıklarının ardından Rusya’dan gelen “nükleer” tehditler yoğunlaştı.

22 Mart’ta Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Amerikalı gazetecilere, devletin tehlikede olması durumunda nükleer silah kullanımına izin veren ülkenin ulusal güvenliği kavramını hatırlattı.

İki gün sonra, BM’deki bir Rus diplomat, Rusya’nın “NATO tarafından kışkırtıldıkları takdirde” kitle imha silahlarını kullanmaya hazır olduğunu açıkça ilan etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com