Kiev bölgesinin kurtarılmış topraklarında 900’den fazla sivilin cesedi bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: facebook/Андрей Небытов

Özellikle Buça’da işgalciler tarafından öldürülen 350’den fazla sivilin cesedi çıkarıldı.

Kiev bölgesindeki Ulusal Polis Ana Müdürlüğü başkanı Andrey Nebitov, bugün itibariyle, Rus işgalcilerden kurtarılan Kiev bölgesinin topraklarında 900’den fazla sivilin cesedinin bulunduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler: Her gün 30 bin Ukraynalı anavatanlarına dönüyor

Nebitov “Sınırın bugün geçileceğini üzülerek söylemek istiyorum: Öl sayısıü, sivil 900 ceset; bulduğumuz, muayene ettiğimiz ve detaylı bir inceleme için adli tıp kurumlarına sevk ettiğimiz sayı. Bugün Rus ordusu tarafından doğrudan öldürülen 900’den fazla kişinin ölüm kaydı olacak.” dedi.

İşgalciler tarafından öldürülen 350’den fazla sivile ait cesetin sadece Buça’dan çıkarıldığını belirten Nebitov “En fazla kurban Buça’da var. Bu, işgalcilerin, Buça’da faaliyet gösteren birimlerin en acımasız olduğunu gösteriyor. Buça’dan 350’den fazla ceset çıkardık. Bu şehrin ne kadar tehlikeli olduğunu anlıyorsunuz. Vişgorod ve Brovari bölgesinde daha az. Ama genel olarak, bugün 900 ceset sayısını geçeceğiz.” diye açıkladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com