Türkiye’den yardım: İlaçların olduğu “insani yardım” Çerkassi’ye ulaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: suspilne.media

İnsani yardımla alınan ateş düşürücü, antihistaminik, kardiyovasküler ve antikonvülsan ilaçlar, Çerkassi Tıp Akademisi çalışanları tarafından teslim alındı ve depolandı.

Suspilne.media’nın haberine göre, Çerkassi Tıp Akademisi rektörü Inna Gubenko bölgesel sağlık departmanı çalışanlarının talebi olduğunu, rektör yardımcısı Olga Fedoseeva da, ilaçların Türkiye’den Ukrayna’ya insani yardım şeklinde geldiğini söyledi:

Fedoseeva “Bu birinci sınıf bir bakım. Son kullanma tarihi 2026-2027 ve her şey steril olduğundan, uzun süre kullanıma da uygun. Her şey düzgün kutularda geldi.”

CNN: ABD elindeki Javelin’lerin üçte birini Ukrayna’ya gönderdi

Akademi çalışanları, alınan tüm ilaçları gruplara ayırdı.

Olga Fedoseeva, “Ardından tüm bu ilaçlar bilgisayar çalışanlarımızın yardımıyla tek bir sisteme giriliyor ve sistematize ediliyor” dedi.

Rektör Inna Gubenko, akademinin eczacılık ve tıp eğitimi almış tüm hocalarının ilaç sınıflandırmasına katıldığını söyledi.

Foto: suspilne.media

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com