Zelenskiy, Rusya’nın Kiev’i bombalama tehditlerine yanıt verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus yetkililerin tehditleri ciddiye aldığını ancak onlardan korkmadıklarını vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Kiev’in olası bombardımanını “açıklayan” Rusya Savunma Bakanlığı’nın tehditlerine tepki gösteren Ukraynalı lider BBC’ye verdiği bir röportajda, tüm tehditlerin olası can kaybıyla ilişkilendirildiği için ciddiye alındığını itiraf etti.

Cumhurbaşkanı “Aynı anda Rusya Federasyonu’nun hiçbir tehdidinden korkmuyoruz. Rusya Federasyonu’nun bizi tehdit eden tüm adımlarına karşılık vermeliyiz” diyerek “2014’ten bu yana birçok kez topraklarımızı işgal ettiler. Kırım’ı işgal ettiler ve her yerde buranın kendi toprakları olduğunu söylüyorlar. Ayrıca bizim topraklarımıza, örneğin Kırım’a karşı bir şey olursa, o zaman roket saldırılarıyla cevap vereceklerini söylüyorlar. Ve diyorlar. Bir sürü sorum var. 24 Şubat’ta Rus birlikleri Beyaz Rusya topraklarından roket saldırıları düzenlediğinde, neydi? Neyi savundular? Tam anlamadım. Bana öyle geliyor ki, sık sık kafaları karışıyor.” dedi.

Ukrayna ordusu yaklaşık 20 bin Rus askerini öldürdü

Rusya’nın Ukrayna’yı suçlarken işgal altındaki Donetsk’te düzenlediği patlamaları da hatırlatan Zelenskiy “Şu anda olduğu gibi, güney Ukrayna’daki bazı şehirlerimize erişimimiz yok: Melitopol, Berdyansk, Mariupol, Zaporoje yönündeki tüm blok; yani orada işgal edilen şehirler. Ve patlamalar var ve orada bulunan insanlara, bizim, Ukrayna’nın yaptığını, Mariupol’u bombaladığımızı söylüyorlar, çünkü televizyon kapalı, mobil iletişim yok” dedi.

Rusya’nın, sürekli olarak kara propaganda yaptığını; özellikle askerleri işgal altındaki şehirlerin sakinlerini toplayarak onlara “Ukrayna’nın şehri bombaladığını” anlattıklarına değinen Zelenskiy “Ama yapıyorlar, ama insanların hiçbir bağlantısı yok, gerçek durumu görmüyorlar. Ve bu bir sorun” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com