Pentagon: Rusya hâlâ Kiev’i vurabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon: Rusya hâlâ Kiev'i vurabilir

Rusya’nın elinde seyir ve balistik füzeler gibi uzun menzilli saldırı yetenekleri olduğunu belirten Pentagon’a göre, Kiev ve diğer Ukrayna şehirleri Rusya’dan gelebilecek roket saldırılarıyla tehdit ediliyor.

Pentagon sözcüsü Joe Kirby bir brifing sırasında, Kremlin’in füzelerini “karar merkezlerine” hedefleme niyetiyle ilgili açıklamalarına ilişkin bir yorum talebine yanıt olarak, “Evet, elbette Rusya’nın Kiev’i vurma kabiliyeti var” dedi.

Pentagon sözcüsü, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Çernigov’dan, Ukrayna’nın kuzeyinden askerlerini çekmeye başladığında bile ABD’nin Kiev’in özellikle havadan tehlikeden kaçtığına inanmadığını vurguladı.

Ukrayna, Rusya’ya ait Moskova adlı kruvazör gemisini vurdu

ABD savunma yetkilisi, “Rus birliklerinin geri çekilmesi ve yeniden konuşlandırılmasının ilk aşamalarında bile bunu defalarca konuştuk” dedi.

Rusya’nın hâlâ seyir ve balistik füzeler gibi uzun menzilli saldırı yeteneklerine sahip olduğunu kaydeden sözcü aynı zamanda ona göre sadece Kiev değil, Ukrayna’nın diğer şehirleri de hava saldırısı tehlikesi altında.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı da, düşmanın Ukrayna’ya yönelik bir saldırı için askeri güç toplamaya devam ettiğini belirterek Kiev’in düşmanın hedefi olmaya devam ettiği bildirmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com