Ukrayna, Rusya’ya ait Moskova adlı kruvazör gemisini vurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna makamları Karadeniz’de Rusya’nın amiral gemisi Moskova adlı kruvazör gemisini Neptun füzesiyle vurduklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı ise kruvazör gemisinde çıkan yangın sonucu mühimmatın infilak ettiğini ve ağır hasar meydana geldiğini bildirdi.

Ukrayna’nın Odessa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Maksim Marçenko, Ukrayna silahlı kuvvetlerince fırlatılan iki Neptun seyir füzesinin Rus filosuna ait Moskova (Москва) kruvazör gemisine isabet ettiğini ve gemide yangın başladığını kaydetti.

Marçenko, çok ciddi bir hasar gören kruvazörün tahmini mürettebat sayısının 510 olduğunu ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaptı “Moskova kruvazörü, çıkan yangın sonucu mühimmatın infilak etmesi nedeniyle ağır hasar gördü” ifadesi kullanıldı.

Vurulan Moskova kruvazörü 1976 yılında Nikolayev şehrinde bir tersanede inşa edilmiştir. İlk olarak “Zafer” adı verildi. 1979 yılında denize indirilen ve daha sonra Karadeniz Filosunun amiral gemisi olmuştur.

Düşman gemilerini yok etmek ve çıkarmayı desteklemek için kullanılan gemide topçu ve uçaksavar silahlarının yanı sıra seyir füzeleri için fırlatıcılar da bulunmaktaydı.

Ukrayna basını, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Yılan Adası’ndaki Ukrayna askerlerine saldırı düzenleyen Moskova kruvazörünün, 2014’te Kırım’ın işgali sırasında da Ukrayna gemilerinin sahilden ayrılmasını engellediğini bildirmişti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com