Dünya Bankası Ukrayna’ya 1.5 milyar dolar gönderecek, para kritik hizmetlere gidecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Dünya Bankası

Dünya Bankası Ukrayna’ya 1.5 milyar dolarlık mali yardım paketi gönderecek. Para, devletin kritik hizmetleri sağlamasına izin verecek.Yeni mali yardım paketi, hastane çalışanlarının maaşlarını ve emekli maaşlarını ödemede de kullanılacak.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass Varşova’da yaptığı bir konuşmada Ukrayna’ya para gönderilmesinden bahsetti. Mali yardım paketi, Uluslararası Kalkınma Birliği’ne 1 milyar dolar ve Moldova’ya 100 milyon dolar tahsis edildikten sonra onaylandı.

Başkan, Dünya Bankası’ndan gelen paranın Ukrayna’ya kritik hizmetler sağlamasına izin verdiğini vurguladı. Buna emekli maaşları, sağlık kurumlarının çalışanları için maaşlar, sosyal programların sağlanması vb. olarak açıkladı.

Harkov bölgesi 24 saatte 66 kez bombalandı, biri çocuk 11 kişi öldü

Malpass “Dünya Bankası 1944’te Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan kurtulmasına yardımcı olmak için kuruldu. O zaman olduğu gibi, zamanı geldiğinde Ukrayna’nın toparlanmasına yardım etmeye hazır olacağız.” dedi.

Planın, Dünya Bankası yönetim kurulu tarafından onaylanması gerektiğini söyleyerek, bununla ilgili kararın önümüzdeki haftalarda çıkması beklendiğini belirtti.

Mart ayı başlarında, Dünya Bankası Ukrayna için 700 milyon dolarlık acil durum finansmanı sağlamıştı. Ardından yaklaşık 200 milyon dolar ve 100 milyon dolar tutarında iki dilim daha tahsis ettmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com