Polis Ukrayna’da yaklaşık 5,300 kumar kuruluşunu kapattı (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yaklaşık 50 milyon UAH değerinde ekipman ele geçirildi. Çalışmalar devam ediyor.

Ulusal Polis Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Hükümet Kararnamesi ve Ukrayna İçişleri Bakanı’nın talimatı uyarınca, Ulusal Polisi yasadışı kumarın tespit edilmesi ve bununla mücadele konusunda büyük ölçekli çalışmalara devam etmektedir.

Ukrayna Ulusal Polisi Stratejik Soruşturma Dairesi Başkanı Aleksander Okolit tarafından yapılan açıklamaya göre, bu amaçla mobil gruplar oluşturuldu:

“Halen Soruşturma Birimi ve Stratejik Soruşturma Departmanı yönetiminde 715 mobil ekip var. Mobil gruplar, yasa dışı kumar oynamayı önlemek için tedbirleri almanın yanı sıra sürekli olarak izlemektedir.” dedi

Mobil güvenlik grupları, yasadışı kumar kuruluşlarını belirlemek için yerel yetkililer ve Devlet Mali Servisi çalışanları ile etkileşimli olarak çalışmaktadır. Kolluk kuvvetleri de, bu kuruluşların açık hava reklamlarını sökmek için yerel yetkililerle birlikte çalışmalara devam etmektedirler; o nedenle hızlıca sökülmektedir.

“Toplamda, Bakanlar Kurulu kararından bu yana yasal alanda çalışma fırsatını kaybeden piyangolar da dahil olmak üzere yaklaşık 5.300 yasadışı kumar işletmesi var. Bunlar bahisçiler, kumarhaneler ve diğer kumar ve şans oyunları kuruluşları” dedi.

Stratejik Araştırma Dairesi Başkanı, dün gece itibariyle, kumar hizmetlerinin verildiği 179 işletmenin tespit edildiğini söyledi. Faaliyetleri durduruldu. 2.3 bin adet bilgisayar ekipmanına el konuldu. Toplam ekipman değeri yaklaşık 50 milyon UAH.

Aynı zamanda, kapatılan tesislerin tekrar çalışmaya başlayabileceğini, bu nedenle polisin sürekli gözetimde olacağını da ekledi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, vatandaşın bu konuda desteğini beklediklerini bu tür işyerlerinin işlediğini görenlerin 102 numaralı hatta ihbar edebilecekleri iletildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com