CNN: ABD elindeki Javelin’lerin üçte birini Ukrayna’ya gönderdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
javelin fuzesi

Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi (CSIS) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna’ya o kadar çok Javelin tanksavar füzesi gönderdi ki, bunları yerine koyması 3-4 sene sürebilir.

CNN’deki haberde CSIS’deki Uluslararası Güvenlik Programının kıdemli danışmanı Mark Kancian’ın bir raporuna göre, ABD stoklarının yeni silahlarla doldurulması yıllar alacak.

Kancian “ABD, Kuzey Kore, İran veya Rusya’nın kendisine karşı meydana gelebilecek çeşitli olası küresel çatışmalar için stok tutuyor. Bir noktada, bu stoklar, askeri planlamacıların savaş planlarının uygulanıp uygulanamayacağını sorgulayacak kadar düşecek. ABD muhtemelen bu noktaya yaklaşıyor.” dedi.

Mark Kancian, 20,000 ila 25,000 arasında Javelin’in stokta olabileceğini ve Ukrayna’ya gönderilen 7,000 sistemin “toplam ABD stokunun yaklaşık üçte birini temsil ettiğini” tahmin etmektedir. Şu anda teslim edilen füzelerin değiştirilmesinin ise yaklaşık üç veya dört yıl alacağını belirtti.

Yakın gelecekte ABD, Ukrayna’ya ilave 500 Javelin, 300 kamikaze drone, 11 Mi-17 helikopteri ve 200 zırhlı personel taşıyıcı teslim edeceğini bildirdi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com