Biden Ukrayna’yı ziyaret etmeye hazır olduğunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Başkanı gazetecilerle yaptığı görüşmede gazetecilerin Ukrayna ziyaretine hazır olup olmadığı sorusuna olumlu yanıt verdi.

Beyaz Saray basın servisine göre Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kuzey Carolina gezisi öncesinde, gazetecilerin Kiev’i ziyaret etmeye hazır olup olmadığı sorusuna olumlu yanıt verdi.

ABD Başkanı, ABD yönetiminin şu anda üst düzey ABD yetkililerinin Ukrayna’ya olası bir ziyareti hakkında “karar vermekte” olduğunu da kaydetti.

Türkiye’den Ukrayna’ya 67 tır insani yardım

Daha önce, Politico, kaynaklara atıfta bulunarak, ABD yönetiminin Ukrayna’ya desteğini göstermek için Kiev’e üst düzey bir ABD yetkilisi gönderme konusunda iç tartışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Gezi için en olası adaylar ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken veya Savunma Bakanı Lloyd Austin olabilir. Yönetim ayrıca ABD Başkanı’nın kendisinin ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylıklarını da değerlendiriyor. Ancak güvenlik nedeniyle böyle bir gezi önceden duyurulmayacaktır.

Biden’ın, Kiev yakınlarındaki Buça’da sivillerin katledildiğine ilişkin raporların ardından Vladimir Putin‘e karşı kişisel olarak dava açılması çağrısında bulunduğunu hatırlatmak gerekir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com