Herson işkence kamplarındaki işkencelere dair bir bir belgesel video yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Açıklayıcı, fotoğraf açık kaynaklardan

Aktif olarak Ukrayna yanlısı pozisyonları nedeniyle işgal altında bulunan ve Herson işkence kamplarında tutulan Ukraynalılara yapılan kötü muamelenin anlatıldığı belgesel video “O da: Rusların Yaraladığı Ukraynalı Erkeklerin Hikayeleri” Youtube’da yayınlandı.

İngilizce altyazı ile yayınlanan videoda bir Ukraynalı şöyle diyor: “Yerden çivi çıkarıp boğazımı kesmekten daha iyi bir şey bulamadım”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Video, Herson işkence kamplarındaki tutukluluk deneyimlerini anlatmaya cesaret eden dört kişinin hikayesinden oluşuyor. Gerçek anlamda dehşet yaşayan insanlar bu deneyimi tüm dünyaya Rusya’nın nasıl bir yer olduğunu bilmeleri için paylaştı.

İşbirliğini zorlamak ve erkekleri psikolojik olarak kırmak için Ruslar onlara tecavüz etti veya tehdit etti. Videodaki kişiler Herson işkence kamplarının bodrumlarında yaşadıkları cinsel şiddet ve cinsel organlara elektrik şokunu anlattı.

İşkence görenlerin ifadelerinden bazı cümleler:

Eğer mitingi düzenleyenleri onlara söylemezsem eşimi hemen buraya getirip gözümün önünde tecavüz edeceklerini söylediler. Ayrıca sürekli olarak küçük oğlumu Dnipro’ya atacakları ya da Rusya’daki bir yetimhaneye gönderecekleri tehdidinde bulundular”.

“İçlerinden biri tükenmez kalemi alıp anüsümden içeri soktu. Ve ayağıyla vurdu. Ondan sonra masadan düşürüldüm”

Orada ahlaki açıdan o kadar kırılmıştım ki bugüne kadar olduğum kişi olamadım. Onlara karşı sürekli öfkem, nefretim var. Ve bu benim davranışımı, psikolojik durumumu etkiliyor. Bu benim ailemi bile etkiliyor”

Yanlış cevap verirsen seni soymaya başlayacağız. Şimdi bir sopa alalım ve anüsünüzü yırtalım.”

“Kıyafetsiz duruyorum. Bir sopa alıp anüsüme sokmaya başlıyorlar. Masanın üzerine yıkıldım. Dördü tutuluyordu, ikisi ellerinden, ikisi bacaklarından tutuyordu.”

“Eğer şimdi Rusça dilini duyarsam kalp atışlarım artmaya başlıyor. Felç koğuşunda üç kez hastaneye kaldırıldım”

Yerden bir çivi çıkarıp boğazımı kesmekten daha iyi bir şey bulamadım”

Kişisel olarak reşit olmayan bir kızı öldürdüğümü ve tecavüz ettiğimi itiraf etmemi istediler”.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com