Zelenskiy: Dünyada yeterli sayıda bulunan Patriot’lar neden Harkov semalarını korumuyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelensky, Fransızlara askerlerinin "Ukrayna'da ölmeyeceğine" dair güvence verdi

Rusya’nın Harkov’a yönelik terörü özellikle artıyor. Ukrayna’nın hava savunmasının güçlendirilmesi ve F-16 savaş uçaklarının tedariki hayati olmaya başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy şöyle yazdı:

Harkov. Şehre karşı Rus terörü özel bir anlam kazanıyor. Bir milyondan fazla insanı karartmaya çalışıyor, sürekli roket saldırıları ve “şahedler”. Şimdi – hava bombaları. Sadece sıradan bir sokakta, evlerde, okullarda, sıradan sivil altyapıda. Bu sefer bir kişinin öldüğü biliniyor. Ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum”

Ukrayna hava savunmasını güçlendirmek, F-16’ların Ukrayna’ya tedariğini hızlandırmak hayati görevlerdir. Dünyada yeterli miktarda bulunan Patriot’ların neden hala Harkov semaları ve Rus teröristlerin acısını çeken diğer şehirlerimiz ve topluluklarımızı kapsamadığının hiçbir mantıklı açıklaması olmamalı ve olamaz.”

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com