Rusya, Ukrayna’dan binlerce ton çelik ürünü de çaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İşgalciler, Azovstal çelik tesisi ve Ilyich Demir ve Çelik Fabrikası tesislerinde üretilen ve geçici olarak işgal edilen Mariupol’den metalürjik ürünleri de çalıyorlar.

Metinvest’in basın servisi tarafından bildirildiğine göre Rus ordusunun Ukrayna’ya işgalinin başladığı sırada, Mariupol limanında 28 bin ton Ukrayna metalurji ürünü bulunan ticari gemiler bulunuyordu.

Ukrayna’daki Moskova Patrikhanesi’nin sonu mu geliyor?

Tüm hacmin İspanya, İtalya, Belçika, Yunanistan, Portekiz ve Türkiye dahil olmak üzere farklı ülkelere ihraç edilmesi planlanmıştı.

Metinvest, açıklamasında “Mariupol limanının ele geçirilmesi ve çalışmalarının yeniden başlatılmasına yönelik yasadışı eylemler, işgalcilerin bu çalıntı metalürjik ürünleri Rostov-on-Don, Taganrog, Novorossiysk, Tuapse ve işgal altındaki Sivastopol limanlarını kullanarak yasadışı bir şekilde, özellikle saldırgan ülkeye yönelik yaptırım politikasını desteklemeyen Afrika ülkelerine ihraç edebileceklerini açıkça göstermektedir..

Şirket tüm failleri ve suç ortaklarını katı yasal sorumluluğa getirmek için mümkün olan her şeyi yaptığını da açıkladı.

Rusya Federasyonu’nda Ukrayna metal ürünlerini çaldıkları gerçeğini zaten gizlememektedir. Saldırgan ülkenin hükümeti tarafından kontrol edilen Rus propaganda medyası, 25 Mayıs’ta Mariupol’dan gelen ilk geminin 3.000 ton metal ürünle Rostov-on-Don’a gönderildiğini bildirmişti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com