ABD, Rus rafinerilerine yönelik yeni saldırılara tepki gösterdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, Ukrayna'daki Rus suçlarının kanıtlarını toplamak için program başlattı

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, Ukrayna’nın Rus petrol rafinerilerine saldırı kararına ilişkin yorumda bulundu:  Devletlerin bu konudaki tutumu değişmemiştir.

Miller’e göre Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’nın Rusya topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin tutumu değişmedi: “Bu savaşın başlangıcından bu yana tutumumuz her zaman Ukrayna’nın kendi toprakları dışında yerlerin vurulması görevini teşvik etmediğimiz ve desteklemediğimiz şeklindedir.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Miller, Samara bölgesindeki Rus petrol rafinerisine düzenlenen son saldırının ardından Amerikan tarafının Kiev ile temasa geçip geçmediği sorusuna yanıt vermedi. ABD’nin pozisyonunun onların “uzun siyasi politikalarını” yansıttığını ve bunun Ukrayna’ya “açıkça iletildiğini” ekledi.

Rusya’da rafinerilere saldırılar

Ukrayna’nın son dönemde Rusya’nın petrol ve gaz sektöründeki tesislerine zarar verecek şekilde sürekli operasyonlar yürüttüğünü hatırlatalım. Bu nedenle Rus hükümeti, diğer ülkelere benzin ihracatını altı ay süreyle yasakladı.

Rusya’da rafineri ve diğer tesisleri Pantsir uçaksavar füzesi ve top sistemleriyle koruyacakları bildirildi ancak GUR, işgalcilerin bunu zaten yapmaya çalıştığını söylüyor.

Geçtiğimiz hafta medyada ABD’nin Ukrayna’dan Rus rafinerilerine saldırmamasını istediği, bunun petrol fiyatlarında artışa yol açabileceği bildirilmişti. Bundan sonra da rafinerilere yönelik saldırılar devam etti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com