NBU Privatbank Kararının IMF ve EBRD İle İşbirliğine Nasıl Varabileceğini Açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Bankası’nın (NBU) IMF, Dünya Bankası ve EBRD temsilcilerinin katılımıyla Finansal İstikrar Kurulu toplantısının ardından açıkladığına göre mahkemenin Privatbank’ın ulusallaştırılmasının yasadışılığına ilişkin kararı, uluslararası finans kuruluşları, özellikle IMF, Dünya Bankası ve EBRD ile işbirliğini zorlaştırmaktadır .

Toplantıya katılanlar Privatbank iflasının geri çekilmesinin yasal olmaması kararının Kiev Bölge İdare Mahkemesi tarafından alınmasından sonra durumun sakin ve kontrollü olduğunu belirtti.

Mahkemenin ilgili kararı yasal belirsizlik yaratabilir ve sonuç olarak Ukrayna’da finansal istikrar için potansiyel riskleri de barındırmaktadır.

Basın servisi, “Bu mahkeme kararı devletin çıkarlarını Privatbank’ın eski sahiplerinin neden olduğu zararlardan dolayı diğer yargı alanlarındaki davalarda korusa bile; uluslararası finans kuruluşları; özellikle IMF, Dünya Bankası ve EBRD ile işbirliğini zorlaştırıyor” şeklinde iletti.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com