“Rahatlamak için çok erken”: Kiev’e olası roket saldırıları konusunda uyarı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
"Rahatlamak için çok erken": Kiev'e olası roket saldırıları konusunda uyarı

Rusya Federasyonu ordusunun başkente roket saldırısı tehdidi hala devam ederken, Kievlilerin rahatlaması için henüz çok erken olduğu belirtilmektedir.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 112. Kiev Bölgesel Savunma Tugayının basın yetkilisi Andrey Kovalev ulusal teleton yayınındaRusların Kiev yönünde “ikinci bir cephe” açma girişimleri tehdidi olduğunu belirterek “Savaş bitmedi. Başkent sakinleri olan Kiev halkının rahatlaması için henüz çok erken. Kiev için her şeyden önce Rusya Federasyonu’nun balistik roket ve füze tehdidi sürmektedir. Rus işgalcilerin Kiev yönünde ‘ikinci bir cephe açma girişimleri tehdidi de devam etmektedir.” dedi.

Türkiye, ülkeye giriş için PCR testleri sunma zorunluluğunu kaldırıyor

Şubat-Mart hatalarının da dikkate alındığını kaydederek, başkentin savunmasına Kiev yönünde birçok araç ve gücün katıldığını da vurguladı.

Aynı zamanda, Kiev şehri askeri yönetimi, Rus birliklerinin Kiev’e ikinci bir taarruzuyla ilgili söylentilere tepki göstererek, Rusya’nın Bryansk ve Kursk bölgelerinde birlik oluşumuna dair herhangi bir işaret bulunmadığını belirtti. Ancak Rusya Federasyonu, Belarus bölgesini de kullanabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com