Zelenskiy: Ukraynalı çocukların Rusya’ya götürülmesi en ağır suçlardan biri. 200 bin çocuk.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, çocuklar da dahil olmak üzere Ukrayna halkının Rusya’ya sınır dışı edilmesini en kötü suçlardan biri olarak nitelendirdiği konuşmasında 200 binden fazla çocuğun Rusya’ya götürüldüğünü belirtti.

Zelenskiy, geleneksel video konuşmasında “Rusya, insanlarımızı sınır dışı etmek, hem yetişkinleri hem de çocukları zorla uzaklaştırmak gibi bir suç politikası izliyor. Bu, Rusya’nın en kötü savaş suçlarından birisidir. Toplamda 200,000’den fazla çocuk sınır dışı edildi. Bunlar arasında yetimler, ebeveynleriyle götürülenler ve ve ailelerinden koparılmış çocuklar var.” dedi.

Tüm büyük AB ülkeleri Ukrayna’nın AB aday statüsüne karşı çıkıyor

Rus devleti için “bu insanları bölgeye dağıtıyor, vatandaşlarımızı uzak bölgeler de dahil olmak üzere yerleştiriyor” diyerek “Bu suç politikasının amacı sadece insanları çalmak değil, sınır dışı edilenlerin Ukrayna’yı unutmasını ve geri dönememesini sağlamaktır. Eylemleri sebebiyle zorla sınırdışı edilen, öldürülen, işkence gören herkesin yaşadığı bu zorluğa bir cevap bulunmalı.” dedi.

Cumhurbaşkanı, “Cezalandırmanın kaçınılmazlığı, Ukrayna’nın Rusya’ya öğreteceği bir ilkedir. Ama her şeyden önce, Ukrayna’nın işgal edilememesi gerektiğini, çocuklarımızın işgalcilerin malı olmayacağını öğretmeliyiz.” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com