Ukrayna’da elektrik tarifeleri altı ay boyunca sabitlendi: Kilovat başına 1.44 UAH

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da konutlarda kullanılan elektrik tarifeleri bu yıl 31 Ekim’e kadar geçerli olacak. Bakanlar Kurulu, sabit tarifelerin etkisini genişleten bir kararı kabul etti.

Bakanlar Kurulu’nun 16 Nisan 2022 tarih ve 453 sayılı kararına göre Ukrayna Bakanlar Kurulu, kamu çıkarlarını ve sabit tarifelerin işleyişini sağlamak için elektrik piyasasındaki katılımcılara özel vergiler getirilmesini genişletti.

Sonuç olarak, Ukrayna’da Ekim ayının sonuna kadar aşağıdaki tarifeler sabitlendi:

  • 250 kWh’ye kadar – 1 kWh başına 1.44 UAH (KDV dahil);
  • 250 kWh’nin üstünde – 1 kWh başına 1.68 UAH (KDV dahil).

Akhmetov, savaştan sonra Mariupol’u restore etme sözü verdi

16 Nisan’da Zelenskiy, bir sonraki ısıtma sezonu için hazırlıkları açıklayarak “Önümüzdeki ısıtma sezonu için şimdiden hazırlıklara başladık. Gaz alımını görüştük, kömür alımını görüştük. En azından önümüzdeki altı ay boyunca, tüketiciler için 250 kilovattan düşük tüketimlerde kilovat başına 1.44 UAH tutarında elektrik tarifesine devam ediyoruz. Bu vatandaşlarımızın yüzde 80’idir.” demişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com