Ruslar, Kostyantinivka’nın merkez pazarını vurdu: 17 ölü ve çok sayıda yaralı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kostyantinivka (Donetsk bölgesi), 6 Eylül Çarşamba günü düşman saldırısına uğradı. Şehirde bulunan pazar yerinin S-300’lerle vurulduğu öğrenildi.

Suspilny Donbas” muhabiri, Rus ordusunun Kostyantinivka’nın merkezini bombaladığını, olay yerinde yangın çıktığını bildirdi. Olay yerindeki Radyo Svoboda muhabiri ise “17 kişinin öldüğü biliniyor” dedi.

Daha sonra Zelenskiy, düşman saldırısı sonucu 17 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Zelenskiy “Bu sırada Donetsk bölgesindeki Kostyantinivka şehrinde Rus teröristlerin füzeleri 17 kişiyi öldürdü. Sıradan bir pazar. Mağazalar. Eczane. Suçlanacak hiçbir şey yapmayan insanlar. Çok sayıda yaralı. Maalesef ölü ve yaralı sayısı artabilir. Akrabalarını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum! Bu Rus kötülüğü bir an önce yenilmelidir” dedi.

Başbakan Denis Shmigal en az 32 kurbanın bilindiğini paylaşarak “Pazarın bombalanması sonucu halihazırda 1’i çocuk 17 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. En az 32 kişi de yaralandı. Ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Tüm servisler çalışıyor. Yangın kontrol altına alındı. Mağdurlara yardım ediyoruz” diye yazdı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klimenko, 44 kişinin bu bombalamadan etkilendiğini, 16’sının öldüğünü, 28’inin de yaralandığını yazdı. Yaklaşık 30 dükkanın hasar gördüğünü, acil durum çalışanlarının 300 metrekarelik alanda çıkan yangını hızla söndürdüğünü sözlerine ekledi.

Bakan, “Acil servisler ve polis arama kurtarma çalışması yürütüyor. Enkazın analizi sürüyor. Polis olay yerinde; doktorlar yaralılara tıbbi yardım sağlıyor.” dedi.

Daha sonra Başsavcılık, düşman bombardımanı sonucu 32 kişinin yaralandığını bildirdi. “İlk verilere göre 20 dükkan, elektrik hattı, idari bina ve bir konut binasının 5. katı hasar gördü. Binek araçlar ve 8 ticari tesis tamamen yandı. Şu anda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Halen oradalar. Enkaz altında insanlar var” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com