ABD, vatandaşlarına Ukrayna’yı derhal terk etme çağrısında bulundu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikalılara Ukrayna’yı ziyaret etmemeleri ve halihazırda ülkede bulunanların batı bölgelerinde bile olsalar zorlu güvenlik durumu nedeniyle ülkeyi terk etmeleri isteniyor.

ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği, Amerikalıları Ukrayna’ya gelmemeye ve ülkede bulunan vatandaşlarını da ülkeyi terk etmeye çağırdı. Rapora göre, bunun sebebi Ukrayna genelindeki istikrarsız güvenlik durumudur.

İstanbul’da yapılan Ukrayna tahıl ihracatına ilişkin dörtlü görüşmeler sona erdi

Açıklamada “Ukrayna genelinde güvenlik durumu, ülkede aktif çatışmalar, belirsiz güvenlik koşulları ile Rusya’nın devam eden askeri saldırıları sebebiyşe öngörülemez olmaya devam ediyor. ABD Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını Ukrayna’ya girmemeye ve Ukrayna’da bulunanları, eğer güvenli ise, özel olarak mevcut kara ulaşım seçeneklerini kullanarak derhal ayrılmaya çağırıyor. Batı bölgeleri de dahil olmak üzere Ukrayna’nın herhangi bir yerinde Rus askeri hedefleri olabileceğinden ötürü büyük toplantılardan ve organize etkinliklerden kaçının.” denildi.

Amerikalılardan en yakın barınakların yerlerini incelemeleri ve bombardıman için güvenlik kurallarını bilmeleri istendi.

Daha önce ABD Büyükelçiliği Şubat ayında Kiev’den ayrılmış ve 29 Mayıs’ta ABD’nin yeni Ukrayna Büyükelçisi Bridget Brink başkente geri gelmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com