İstanbul’da yapılan Ukrayna tahıl ihracatına ilişkin dörtlü görüşmeler sona erdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İstanbul’da Türkiye Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu ve Ukrayna askeri heyetleri ile BM heyeti arasında yapılan Ukrayna tahılının ihracatına ilişkin dörtlü müzakereler sona erdi. Toplantıda, liman çıkış ve varış noktalarında ortak kontrol ve aktarma güzergahlarında seyir güvenliğinin sağlanması gibi teknik konularda anlaşmaya varıldı.

Türkiye Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu, Ukrayna askeri heyetleri ile BM heyeti arasında Ukrayna limanlarında bulunması beklenen hububat ve gıda ürünlerinin deniz yoluyla güvenli taşınması için dörtlü bir toplantı yapıldı.

Ukrayna’da devalüasyon mu olacak? Kurun 40-45 UAH’a çıkması beklenir mi?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Dörtlü toplantıda, liman çıkış ve varış noktalarında ortak kontrol ve aktarma güzergahlarında seyir güvenliğinin sağlanması gibi teknik konularda anlaşmaya varıldı.” diyerek, önümüzdeki hafta Ukrayna ve Rusya heyetlerinin tüm detaylar üzerinde anlaşmak ve ilgili anlaşmayı imzalamak için Türkiye’de tekrar bir araya geleceğini belirtti.

25 Haziran’da Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Mikola Solskiy, Ukrayna’dan 18 milyon ton eski tahıl ürününün ihraç edilmesi gerektiğini söylemişti. Ayrıca yeni mahsulden de 60 milyon ton daha bekleniyor. 20 milyon ton iç tüketim çıkarıldığında ihraç edilmesi gereken miktarın 58 milyon ton olduğu belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com