Kievlilerin konut ve toplumsal hizmetler için borcu yaklaşık 4 milyar UAH

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko Kiev’de ikamet edenlerin, ısı ve sıcak su da dahil olmak üzere konut ve toplumsal hizmetler için borcunun bugün itibariyle yaklaşık 4 milyar UAH olduğunu söyledi.

Kliçko, ICTV’deki “Konuşma Özgürlüğü” programında “Gaz fiyatlarındaki artış büyük bir sosyal gerilim yaratıyor… Örneğin bugün başkentte konut ve toplumsal hizmetler için borç yaklaşık 4 milyar UAH. Ve önceki yıllara göre çok daha yüksek. Ayrıca, gaz fiyatlarında bir artış. sosyal bir patlamaya yol açabilir.” dedi.

Kiev Belediye Başkanı, Ukrayna Şehirler Birliği tarafından Ukrayna Başbakanı, hükümet temsilcileri ve milletvekilleri ile başlatılan ve halkın kullandığı gaz için fiyatlar ve sabit tarifeler ile ısıtma işletmeleri için tazminat konularının olduğu bir toplantıyı hatırlatarak piyasadaki gaz fiyatlarının tartışıldığını belirterek;

“Önümüzdeki günlerde ısı tarifelerindeki farklılığın yanı sıra, ısı tedarik işletmelerinin zararlarının tazmini meselesini çözebileceğimizi umuyorum. Her halükarda tazminat konusu yerel bütçelere devredilemez. Sadece Kiev’de ısıtma sezonu için 4 milyar UAH birikmiş borç, belediye için karşılanamayacak bir miktardır.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com