Melitopol belediye başkanı dokuz Rus esirle takas edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov, Rusya Federasyonu’nun yakalanan dokuz askeri ile yapılan takas sonucunda serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Darya Zarivna “Melitopol belediye başkanı Ivan Fedorov, Rus esaretinden serbest bırakıldı. Beş günden fazla bir süre, kaçıranlar belediye başkanını işbirliği yapmaya zorladı, ancak Fedorov pes etmedi. Rusya, onun karşılığında 2002-2003 doğumlu dokuz esir askerini aldı. Rusya Savunma Bakanlığı’na göre Ukrayna’da hiç yoklar ama tüm dünya orada olduklarını bir kez daha görüyor.” dedi.

Kliçko: Rusya’nın Kiev’i alma planları asla gerçekleşmeyecek

11 Mart’ta Rus ordusu Melitopol Belediye Başkanı Ivan Fedorov’u kaçırdı. Yaklaşık 10 işgalci belediye başkanının ofisine girdi, kafasına siyah bir torba ile kapatarak bilinmeyen bir yöne götürdü.

16 Mart’ta Fedorov serbest bırakıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüşen belediye başkanı, yakın zamanda görevine döneceğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com