Kliçko: Rusya’nın Kiev’i alma planları asla gerçekleşmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kliçko: Rusya'nın Kiev'i alma planları asla gerçekleşmeyecek

Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko, Rus işgalcilerin Kiev’i alma planlarının asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Voice of America’nın katılımıyla Radio Liberty tarafından oluşturulan Current Time TV kanalının yayınında konuşan Kliçko “Bugün açıkça söyleyebilirim ki, Rusların Kiev’i alma planları gerçekleşemez. Hiçbir zaman! Son çare olarak bazı binaları ele geçirebilseler bile halkı kısıtlayamazlar. Kiev sadece burada yapılan binalardan ibaret değildir, her şeyden önce insanlardan oluşur.” dedi.

Avrupa içerisinde Ukraynalılar’a ücretsiz seyahat olanağı. Hangi ülkede, ne gerekli?

Ona göre işgalciler topçu ateşi açarak kentte panik yaratmaya çalışıyorlar ama sonuç tam tersi. Kliçko, “İnsanlar öfke, nefret ve intikam arzusu geliştiriyor” dedi.

Bütün gece Kiev yakınlarında topçu savaşları devam etti

Gece boyunca, Ukrayna ordusu operasyon gerçekleştirdi ve Rus işgalcilerin ve askerlerinin “oldukça fazla” askeri teçhizatı imha edildi.

İçişleri Bakanı Danışmanı Vadim DenisenkoBugün bütün gece topçu muharebeleri oldu, bütün gece Ukrayna ordusu taarruz harekatı yürüttü, bütün gece Kiev’de, özellikle batı kesiminde ve yakın yerleşim yerlerinde yaşayanlar, bunu duydular. Ne diyebilirim ki, genel olarak her şey yolunda gidiyor. Çok dikkatli olacağım, oldukça fazla askeri teçhizatı, oldukça fazla askeri gücünü imha ettik. Daha sonra kesin veriler yayınlanacaktır.” dedi.

Ayrıca bugün sabah saat altı sularında Rus işgalcilerin Kiev şehrini yeniden bombaladıklarını bildirdi.

“Hava savunması çalıştı, en az bir füze vuruldu …” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com