Ukrayna’nın sarı yeleklileri Merkez Bankası binasına girdi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polis, protestocuları Merkez Banka binasından çıkartmaya çalışıyor.

Ukrayna Merkez Bankası’nın (NBU) önünde protesto eylemini sürdüren ve NBU başkanı Yakov Smoli ve yardımcısı Yekaterina Rozhkova’nın istifasını isteyen protestocular binaya girdi.

Halkın Hizmetkarı partisinden Aleksander Dubinski “Protestocular Ulusal Banka’ya girdi. Polis onları dışarı çıkartmak için zorluyor. Her geçen gün daha çok insan toplanıyor. Çarşamba günü, NBU’daki komite toplantısından önce orada olacağım ve insanların taleplerini dinleyeceğim.” diye yazdı

Bakınız: Milyarlık dava. NABU, Merkez Bankası’nın eski ve mevcut görevlilerini gözaltına aldı

Ukrayna’nın “sarı yeleklileri”, Dnipropetrovsk, Zaporijya ve Kirovograd bölgelerindeki metalurji fabrikalarından gelen işletme temsilcileri bugün “NBU’da yolsuzluğu durdur” eylemine katıldı.

İşçiler, Merkez Bankası’nın yıkıcı politikaları karşısında öfkelenmekte ve ağır sanayinin teşvik edilmesini talep etmektedir. Ana sloganlar arasında: “Smoliy, insanları soyma”, “NBU’nun suçlu liderliğini temizle”, “NBU’nun bankacılık sistemi: Ukraynalıların ekonomik soykırımı” bulunmaktadır.

Fabrika işçileri ayrıca, devlet bütçesine büyük katkıları olan en büyük metalurji tesislerinin durma eşiğinde olduğunu ve 20 bin kişinin işsiz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Eylemden görüntüler:


 

Kaynak Fotoğraf: unian.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com