Dijital Dönüşüm Bakanlığı İnternet hızını ölçen web sitesi yayına aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Ukrayna’da kullandığınız internetin hızını ölçmenize ve ülkenin İnternet ile ilgili kapsamının bir haritasını oluşturmak ve internet kalitesi konusunda kullanıcıların geri bildirim yapmasına olanak veren bir bir web sitesini yayına aldı.

https://broadband.gov.ua/speedtest adresinden yayınlanan sitede internet hızınızı ölçebilirsiniz.

“Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, önümüzdeki beş yıl içinde yüksek hızlı internet içeren yerleşim yerlerinin ve sosyal tesislerinin yüzde 100’ünü kapsamaya çalışıyor. Bunu yapmak için, şu ana kadar Ukrayna’da hiç bulunmayan gerçek kapsam hakkında yüksek kaliteli bilgiye ihtiyacımız var.” denildi.

Bakınız: Freedom House, Ukrayna’yı internet konusunda “kısmen özgür” olarak tanımladı

Bu nedenle Ukrayna’nın gelecekteki İnternet haritasının prototipi olan site başlatıldı.

Web sitesi ne için kuruldu?

Herkes internete sahip olup olmadığını ve ne kadar hızlı çalıştığını görebilecek ve bu konuda geribildirimde bulunabilecek. Öğretmenler, öğrenciler, ebeveynler ve ayrıca internet operatörleri, okullarda internetin gerçek durumuyla ilgili web sitesinde geri bildirimlerini bırakabilirler.

Bakanlık şu görevi yerine getiriyor:

* Mevcut ağlardaki İnternet hızının belirtilen hızla aynı olup olmadığını tespit etmek;
* Kapsama alanının olmadığı yerleri tespit etmek;
* Bölgelerdeki sosyal tesislerin internete nasıl erişebildiğini öğrenmek;
* Hiç erişimi olmayan kuruluşları tespit edio internet erişimi sağlamak;
* Ağa bağlı olan okullarda yüksek hızlı bağlantı sağlamak.

“Dijital Dönüşüm Bakanlığı, sosyal tesislerin İnternete bağlanmasıyla ilgili resmi istatistikler toplamaya devam edecek. Sırada, hastaneler, polis departmanları, kütüphaneler ve benzerleri var. Bakanlık, ayrıca bu bilgileri ve okullardaki bağlantı hakkındaki verileri de kontrol etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com