Milyarlık dava. NABU, Merkez Bankası’nın eski ve mevcut görevlilerini gözaltına aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kendi basın servisinden bildirildiğine göre, Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu dedektifleri, Merkez Banka’sından 1.2 Milyar UAH aldığından şüphelenilen bir kısım eski ve mevcut yetkilileri gözaltına aldı.

Belirtildiğine göre, VAB Bankası ile alakalı yedi şüpheli gözaltına alındı. Ukrayna Merkez Bankası’nın PJSC “VB Bank” ve VB Bank’ın nihai faydalanıcıları ile bağlantılı özel şirketlerle bağlantılı eski ve mevcut yetkililerinden bahsedilmektedir.

Bakanlığın basın servisi “Yetkililer, 2014 yılında VAB Bankası üzerinden 1.2 milyar UAH usülsüz kredi alma şüphesiyle gözaltına alındı.” dedi.

Bakınız: Ukrayna’da Devlet Soruşturma ve Yolsuzlukla Mücadele Bürolarına telefon dinleme hakkı

Merkez Bankası konu hakkında yorum yapmıyor. Bakanlık, hangi çalışanların kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığını bilmiyor. NBU, daha sonra resmi açıklama yapılacağını belirtti.

Novaya Vremya gazetesine göre, dedektifler Raiffeisen Aval Bank CEO’su Alexander Pisaruk için geldi ve ofisinde iken gözaltına aldı. Pisaruk, daha önce, şu anda İngiltere’de bulunan NBU eski başkanı Valeria Gontareva’nın birinci yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2014-2015 döneminde de merkez bankası yönetim kurulunda idi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com