Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu Kliçko hakkında bir dava açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (NABU), muhtemel yüksek ihanet ve zimmete geçirme suçları sebebiyle Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko ve iki yardımcısına yönelik bir dava açtı.

Konu Kiev’de Kliçko ve onun yardımcıları tarafından bütçe fonlarının zimmete geçirilmesi hakkındadır.

Talep üzerine “Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu, Yüksek Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi’nin kararını vermiş ve ilgili bilgileri Birleşmiş Milletler Savunma Öncesi Araştırmalar Kayıt Defterine girmiştir.” denilmiştir.

Ekim ayında, Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi dava açmış ve NABU’ya, Duruşma Öncesi Araştırmaların Birleşik Kayıt Defterine bilgi girmesini emretmiştir. Bu durum, NABU’nun Kliçko’nun ve yardımcılarının eylemlerinde yasadışı kazanç, hırsızlık, ihanet vb için başvuruda bulunmasından sonra olmuştur.

Bakınız: Kliçko, Vladimir Tepesi ile Dostluk Kemeri Arasındaki Köprü Hakkında Konuştu

NABU daha önce yolsuzlukla mücadele mahkemesinin kararıyla Kliçko hakkında bir dava açmıştı. Dava, Kiev’deki Şulyavski köprüsünün yeniden inşası sırasında fonların çalınmasıyla ilgiliydi. Kliçko Şulyavski köprüsünün yeniden inşa maliyetini 1 milyar grivna olarak açıklamıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com