Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, “Doping Testi Yaptıracağını Açıkladı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, doping testi yaptıracağını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko katıldığı televizyon programında, “Bu hafta içinde Uluslararası Antidoping Merkezi WADA’da doping testi yaptıracağım ve göreceksiniz bu testi de geçeceğim” ifadelerini kullandı. Petro Poroşenko, en güçlü rakibi Vladimir Zelenskiy’nin, “Ukrayna’ya alkolik ve madde bağımlısı bir başkan lazım değil.

Seni test yaptırmaya davet ediyorum” sözleri üzerine test yaptırmış ve testin sonuçları doktoru tarafından paylaşılmıştı. İkilinin alkol ve uyuşturucu test sonuçları temiz çıkmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı sitesinde “Cumhurbaşkanı Poroşenko: Baş Komutan uyuşturucuya bağımlı bir kişi olamaz” başlığıyla yayımlanan açıklamaya göre Poroşenko bir Ukrayna tv kanalında, “Uyuşturucu bağımlısı olabilecek bir kişinin Silahlı Kuvvetler Baş Komutanı adayı olabileceği veya Cumhurbaşkanı olabileceği (yönünde) bir şüphe varsa bunun çok yüksek bir tehdit olduğunu düşünüyorum. Hem adaylar hem de tam iki hafta içinde bilinçli bir seçim yapacak olan her Ukraynalı bu meseleyi çözmekle ilgileniyor.” ifadelerinde bulundu.

Ukrayna başkanlık seçimlerinin ilk tur galibi komedyen Vladimir Zelenskiy, Petro Poroşenko ile stadyumda halka açık yapılacak tartışmanın 19 Nisan’da olacağını duyurmuştu.

Kaynak: İHA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com