Ukrayna’da Yolsuzlukla Suçlanan Üst Düzey İstihbarat Yetkilisi Görevden Alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, yolsuzlukla suçlanan Dış İstihbarat Servisi Başkan Yardımcısı Sergiy Semoçko’yu görevden aldı.

2018 sonbaharında araştırma yürüten gazeteciler, Semoçko’nun ailesinin Kıyiv (Kiev) bölgesinde toplam değerleri yaklaşık 8 milyon dolar olan 3 lüks eve sahip olduğu tespit etti. Ayrıca gazeteciler Semoçko’nun yakın akrabaların Rusya vatandaşlığına sahip olduğunu ve sık sık işgal edilen Kırım’ı ziyaret ettiğini de ortaya çıkardı.

Bunun dışında Dış İstihbarat Servisi Başkan Yardımcısının, ilaç tedarikçileri kolluk kuvvetlerine rüşvet ödemediğinden” diyaliz için hayati önem taşıyan ilaçların tedariğinin durdurulmasından sorumlu olduğu da tespit edildi. İlaç tedarik edilmediği için 200’e yakın insanın hayatını kaybettiği aktarıldı.

Gazetecilerin araştırmaları üzerine Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Servisince, Semeçko’ya “yasa dışı zenginleşme” maddesi çerçevesinde soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: QHA – Kırım Haber Ajansı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com