AB, Ukrayna’ya 600 milyon Euro tutarında ikinci makro-finansal yardım dilimini tahsis etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pazartesi günü yayınlanan bir açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği adına Ukrayna’ya makro-finansal yardım olarak 600 milyon Euro ödedi.

Avrupa Komisyonu notunda “Bu, Aralık 2020’de 600 milyon Euro tutarındaki ilk ödemeden sonra Ukrayna için mevcut makro-finansal yardım programı kapsamındaki ikinci ve son dilimdir. Bu ödeme ile birlikte sayısız makro-finansal yardım programı kapsamında Ukrayna’ya Avrupa Komisyonu tarafından verilen geri ödemesiz kredi tutarı 4.4 milyar Euro’ya ulaşıyor.” dedi.

Avrupa Komisyonu Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, ödemeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Ukrayna’yı 1.2 milyar euroluk AB makro-finansal yardım programıyla destekliyoruz. Bugün tahsis edilen 600 milyon Euro değerindeki ikinci dilim, AB’nin Ukrayna’da reformlara desteğinin açık bir işaretidir. Ukrayna, programın şartlarını yerine getirmek için önemli çabalar sarf etti ve Uluslararası Para Fonu ile de tatmin edici ilerleme kaydetti” dedi.

Ukrayna, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısında dünyada ilk sıralara yükseldi.

Aynı zamanda, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği’nin mali ve teknik destek sağlayarak “Ukrayna halkının yaşam standardını iyileştirmeye yardımcı olduğuna” duyduğu güveni dile getirdi. Dombrovskis, “Güçlü siyasi destek sağlayarak Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile entegrasyonunu güçlendiriyoruz.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com