Zelenskiy: Rusya, bu savaşta şu ana kadar 4 bin 700’den fazla roket kullandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Savaşın başlangıcından bu yana Rusya Federasyonu, Ukrayna’ya karşı 4 bin 700’den fazla füze kullandı. Yüzlerce Ukrayna yerleşimi yakıldı ve binlerce insan öldü.

Uluslararası Frankofoni Örgütü’nün katılımcılarına hitaben konuşan Zelenskiy “Bugün topyekun savaşın 270. günü. Rusya 4 bin 700’den fazla roket kullandı. Yüzlerce şehrimiz yakıldı. Binlerce insan öldü. Yüz binlerce insan zorla Rusya’ya sürüldü. Milyonlarca insan savaştan kaçarak Ukrayna’yı terk etti.” dedi.

Rus özel servisleri Belarus nükleer santralinde provokasyon planlıyor

Rus saldırganlığının durdurulması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy “Her zaman şunu söylüyorum: barışın geri dönüşü mümkün! Ancak dünyadaki hiç kimsenin tek bir günlük terörü hak etmediğini herkes anladığında bu mümkün.” dedi.

Ukrayna’ya füze saldırıları

Rusya, Ukrayna’nın enerji sistemini yok etmeyi ve insanları kışın elektriksiz ve ısınmadan mahrum bırakmayı hedef olarak belirledi. Moskova 10, 11, 17, 31 Ekim ile 11 ve 15 Kasım tarihlerinde büyük füze saldırıları başlattı.

En son Ruslar Ukrayna’ya 96 füze fırlattı. Ayrıca İran kamikaze insansız hava araçlarını Ukraynalılara karşı kullandılar.

Aynı zamanda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Yuriy Ignat, Rus işgalcilerin Ukrayna’ya her an yeni büyük füze saldırıları düzenleyebileceğini, ancak yeni füzelerin üretiminde bir sorun olduğunu kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com