Belarus Gomel’den Rusya’ya 2 bin 500’den fazla Rus askeri cesedi götürüldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: ukrinform

Çok sayıda yaralı Rus askeri Belarus’un Gomel bölgesindeki hastanelerde tedavi ediliyor ve cenazeleri buradan tren ve uçaklarla Rusya Federasyonu’na götürülüyor.

Radio Svaboda tarafından bildirildiğine göre Gomel bölge klinik hastanesinin bir çalışanı, geçen hafta sonu itibarıyla bölgeden tren ve uçaklarla Rusya’ya 2 bin 500’den fazla ceset götürüldüğünü söyledi.

Yerel halktan bir kişi ise “Mozyr hastanesinde gördük. Çok fazla yaralı Rus var: kabus gibi. Korkunç sakatlanmışlar. Hastanedeki iniltilerini dinlemek imkansız” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin Ukrayna krizinde oynadığı aktif rolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hastane ile ilgili başka bir kaynak, “Mozyr’de sadece Pazar günü yaklaşık yüz Rus ameliyat edildi” diyerek “Zaten Pazartesi günü, hastaneye daha da fazlası geldi. Genel pratisyenler ve kulak burun boğaz uzmanları da dahil olmak üzere tüm doktorlar tedavi ve cerrahi operasyonlarında yer almaktadır.” diye ekledi.

Bu arada, Narovlya şehrinde tam teşekküllü bir sahra hastanesi kuruldu. “Eski motor deposunun arazisinde çok sayıda askeri çadır var. Sahra tipi mutfak ve çamaşır yıkama olanakları da mevcuttur. Yaralıları saymak pek mümkün değil ama yüzlerce olduğu kesin.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com