Zelenskiy: Ukrayna hiçbir NATO ülkesini savaşa dahil etmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Bu kış tarihimizin en zor kışı olacak

Ukrayna’nın Rusya’nın başlattığı savaşa hiçbir NATO üyesi ülkeyi dahil etmeye niyeti yok. Ukrayna, çatışmalar sürerken NATO’ya katılamayacağının farkında.

Estonya Devlet Başkanı Alan Karis ile Kiev’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir ZelenskiyBiz yeterli insanlarız, savaşa hiçbir NATO ülkesini dahil etme niyetimiz yok. Dolayısıyla bu savaş sürerken NATO üyesi olmayacağımızı biliyoruz. İstemediğimiz için değil, imkansız.” dedi.

Zelenskiy aynı zamanda Ukrayna’nın NATO üyeliğine bir alternatif aramadığını da vurguladı. Aynı zamanda, devletin Rusya’ya karşı savaşın sonuna kadar güvenlik garantilerine ihtiyacı var.

Güvenlik garantilerinin, yaptırımlar, mali garantiler, silahlar vb. şeklinde olduğunu belirten Zelenskiy “Bugün var olan belgelerde değil, gerçekte. Bunları kağıt üzerinde tutmak istiyorsak, o zaman bu güvenlik garantilerinin Ukrayna ana güvenlik garantilerini alana kadar geçerli olduğu açıkça belirtilmeli veya somut bir şeyle birlikte sunulmalıdır, yani – NATO üyeliği” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com