Kiev’de 4 bin araba yanlış park ettikleri gerekçesiyle çekildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresinin basın servisi tarafından bildirildiğine göre Kiev’de üç haftada yaklaşık 4 bin otomobil park ihlalleri nedeniyle çekildi.

Yapılan açıklamada, “Son üç hafta içinde, yaklaşık 4.000 araba park kurallarını ihlal ettiği için tahliye edildi” denildi.

Bunun, tahliye sayısını azaltmak ve sürücülerin durma, park etme ve park etme kurallarını ihlal etmemesi için koşullar yaratmak amacıyla yapıldığı kaydedilerek “Bunun için, örneğin, Kiev girişlerini önleme otoparkları ile donatıyoruz. Bu tahliye olmaması, sırasıyla park kurallarının ihlal edilmemesi, yolların trafik sıkışıklığından arındırılması ve kaza sayısının azalması anlamına gelecektir. Ulaştırma Altyapısı Departmanı Direktörü Valentin Osipov, başkentteki sürücüler, 200-300 m daha uzağa park etmenin, park için ödeme yapmanın ve sakin olmanın, ceza sahasında araba arama ve para cezalarını ödemekten daha iyi olduğunu anlamalı.” dedi.

Arabaların çekilmesi konusunda en yaygın ihlaller bir yaya geçidinde durmak, bitişik bölgelerde çıkışta durmak, toplu taşıma şeritlerinde, kavşaklarda ve toplu taşıma duraklarında park etmek şeklinde olmaktadır.

  • Araç teslim almak için öncelikle protokole göre park etme kurallarını ihlal etme nedeniyle oluşan tüm para cezalarını ödemeniz gerekir.
  • Bir arabayı teslim almak için, yanınızda şu belgeleri bulundurmanız gerekir: ödeme makbuzu, arabanın iadesi için onaylanmış bir başvuru, tescil belgesi, ehliyet, mülkiyeti veya sigortayı onaylayan bir belge, başka bir mal sahibine kayıtlıysa bir aracı kullanma hakkını onaylayan bir belge ( tüzel kişilik ve Avrupa tescili durumunda).
  • Kyiv Smart City uygulamasında, çekilen bir aracın ceza sahasında bulundurulduğu süre için ekstra ödeme yapılabilmektedir. Ücretli bulundurma süresi sona ermeden araç sahibi aracı ceza sahasından teslim alacak zamanı bulamazsa, uygulama üzerinden gerekli gün sayısını ödeyerek bu süreyi uzatabilir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com