Ukraynalılar, Rus saldırılarının her gün olabileceği konusunda uyarıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İşgalciler, Ukrayna hava savunma teçhizatını tüketmek ve yerlerini tespit etmek için çok sayıda İran yapımı kamikaze kullanmaya başladı.

Rus işgalciler, Ukrayna’ya yönelik saldırıları sırasında rekor sayıda kamikaze insansız hava aracı kullanmaya başladı. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Yuriy Ignat, bir teleton yayınında yaptığı açıklamada, düşmanın şu anda İran’dan günlük bombalama yapmaya yetecek kadar kamikaze İHA aldığını söyledi.

“İran kamikaze dronları artık o kadar sık fırlatılıyor ki, hava savunmasını tespit edip etmediklerini veya tüketip tüketmediklerini anlayamıyorsunuz. İşgalciler, bu hava hedeflerini nerede ve nasıl yok ettiğimizi anlamak için bunu kullanıyor ve bunun sonucunda uçaksavar savunmasını tükettikleri açık.” dedi.

Ignat, Rusya’nın şu anda İran’dan yeterli sayıda İHA aldığını ve böylece bunları kullanmalarının neredeyse günlük hale geldiğini kaydetti.

İran yapımı kamikaze dronları kullanımının arkaplanı

Silah rezervlerinin tükenmesinin arka planına karşı, Rus işgalciler askeri yardım için diğer ülkelere yönelmek zorunda kaldılar. Düşman, özellikle, Ukrayna’ya yönelik saldırılar sırasında aktif olarak kullandığı binden fazla kamikaze uçağı aldığı İran ile işbirliği kurdu.

24 Mayıs’a kadar, zaten bu tarzda 1.100’den fazla insansız hava aracı kullanmıştı, çoğu (neredeyse 900) vuruldu. Son günlerde Rus işgalciler, başta Ukrayna başkentine yönelik saldırılar olmak üzere, bu tür silahları Ukrayna’ya karşı daha aktif bir şekilde kullanmaya başladılar. 28 Mayıs’ta en büyük insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirdiler ve bu esnada 54 İHA kullandılar.

Tahran, Ruslara kendi üretimi saldırı uçağı sağladığını reddetti, ancak askeri yardım sağladığı gerçeğini kabul etmek zorunda kaldı.

Aynı zamanda İran, İHA’ların Rusya’nın Ukrayna’yı tam kapsamlı işgalinden önce teslim edildiğini iddia etmeye devam ediyor.

Ukrayna defalarca İran’ı saldırgana askeri yardımı durdurmaya çağırdı, ancak Tahran buna yanıt olarak Kiev’i yalnızca “İran karşıtı propaganda” yaymakla suçluyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com